Wie een huis wil kopen en hiervoor een hypotheek nodig heeft, heeft hoogstwaarschijnlijk ook een opstalverzekering nodig. Dit is namelijk een belangrijke vereiste die veel hypotheekverstrekkers hanteren. Zónder deze verzekering is de kans zeer groot dat je geen hypotheek kunt krijgen. Er zijn echter veel belangrijkere redenen om voor een opstalverzekering te kiezen. Mocht er namelijk iets gebeuren met de woning, zoals een schoorsteenbrand waardoor de hele woning in de as wordt gelegd, dan wordt er helemaal niets door de verzekering uitgekeerd. Oftewel, zonder opstalverzekering is de kans dat je in één klap persoonlijk failliet bent megagroot. Gelukkig kost zo’n verzekering je slechts een klein bedrag per maand, waarmee je profiteert van een uitgebreide dekking.

 

Welke schades zijn er gedekt vanuit de opstalverzekering?

Bij bijvoorbeeld Univé is het supereenvoudig om een opstalverzekering af te sluiten. In principe kan dit al binnen een paar minuten geregeld zijn, waardoor je volledig gebruikmaakt van de website van deze verzekeraar. De opstalverzekering maakt hier deel uit van de woonverzekering, net als de inboedelverzekering. Met de opstalverzekering is zowel jouw huis als alles wat eraan vastzit uitstekend gedekt tegen schade. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan de keuken, badkamer, garage, de tuin en mogelijke bijgebouwen. Duurzame energieoplossingen behoren tevens tot dit pakket. Voorbeelden hiervan zijn warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers en eventuele laadpalen. Mochten deze het slachtoffer worden van heftige neerslag, brand, inbraak, overstroming of een aanrijding dan hoef je qua kosten met de verzekering op zak niets te vrezen. Kosten voor eventuele vervangende woonruimte en/of kosten voor herbouw en herstel worden tevens gewoon vergoed.

 

Kijk ook eens naar een inboedelverzekering

Wil je écht onbezorgd kunnen genieten van en in je huis, dan is het raadzaam om ook eens te kijken naar een inboedelverzekering. Hiermee zijn eveneens alle bezittingen in je huis goed verzekerd, zoals de zithoek, eettafel, badmeubels, kasten, bedden, kleding en bestek. Eigenlijk alles wat je maar in huis aantreft, valt onder de inboedel. Dit betekent ook dat alle dure niet-inbouwapparaten hieronder zijn geschaard. Denk aan bijvoorbeeld smartphones en tablets, waarvoor al gauw honderden euro’s neergeteld is per apparaat. Univé heeft duidelijk op haar website vermeld staan dat telefoons, tablets en laptops zijn meeverzekerd. Echter zijn hier wel strenge voorwaarden aan gekoppeld. Zo is het belangrijk dat de schade binnenhuis heeft plaatsgevonden én dat het hier niet gaat om ongelukjes. Vind je dit alsnog een te groot risico, sluit dan de aanvullende Mobiele Elektronicadekking af. Dit is één van de aanvullende verzekeringen van Univé.

 

Pakket van je keuze afsluiten in slechts 4 online stappen

Om gelijk je inboedelverzekering, opstalverzekering of een combinatie van beide af te sluiten hoef je maar 4 stappen te doorlopen. Houd hierbij de woningkenmerken bij de hand, zoals het soort muur waaruit de woning bestaat, het type dak dat op het huis ligt en welke bijzonderheden niet onvermeld mogen blijven. Blijkt na het hebben beantwoord van alle vragen dat er sprake is van een enigszins uitzonderlijke situatie, dan zal een adviseur van Univé persoonlijk contact met je opnemen om de mogelijkheden te bespreken.