Assen, de hoofdstad van Drenthe, is een prachtige stad om te bezoeken voor een mini vakantie. Gelegen in het noorden van Nederland, biedt Assen een perfecte combinatie van natuur, cultuur en ontspanning. Of je nu op zoek bent naar een actieve vakantie of juist wilt genieten van rust en luxe, in Assen vind je het allemaal. In deze blog vertel ik je meer over mijn op mini vakantie in Assen en de hotels die ik heb bezocht.

De stad Assen

Assen is een stad met een rijke geschiedenis en dat is goed terug te zien in de prachtige architectuur en historische gebouwen. Zo is het Drents Museum een absolute aanrader voor cultuurliefhebbers. Hier vind je een uitgebreide collectie van archeologische vondsten en kunst uit de prehistorie en de Middeleeuwen. Ook het Asserbos, gelegen aan de rand van de stad, is een bezoek waard. Hier kun je heerlijk wandelen en genieten van de natuur.

Assen hotel

Tijdens mijn mini vakantie in Assen verbleef ik in het assen hotel, Hotel de Jonge. Dit hotel is gelegen in het hart van de stad en biedt comfortabele kamers en uitstekende service. Het hotel heeft ook een eigen restaurant waar je kunt genieten van heerlijke gerechten uit de streek. De ligging van het hotel is ideaal, op loopafstand van alle bezienswaardigheden en winkels.

Hotels in Assen

Naast Hotel de Jonge zijn er nog vele andere hotels in assen te vinden. Zo kun je kiezen voor een hotel aan de rand van de stad, waar je kunt genieten van rust en natuur. Of juist voor een hotel in het centrum, waar je midden in het bruisende stadsleven zit. Wat je voorkeur ook is, er is altijd wel een hotel in Assen dat bij jouw wensen past.

Ontdek Assen

Tijdens mijn mini vakantie in Assen heb ik niet alleen genoten van de stad zelf, maar ook van de omgeving. Zo heb ik een prachtige fietstocht gemaakt door het Drents-Friese Wold en heb ik een bezoek gebracht aan het Nationaal Park Dwingelderveld. Ook een dagje naar de gezellige stad Groningen is vanuit Assen goed te doen. Kortom, er is genoeg te ontdekken in en rondom Assen.

Of je nu op zoek bent naar een ontspannen weekendje weg of juist een actieve vakantie, Assen biedt voor ieder wat wils. Met haar prachtige natuur, rijke geschiedenis en diverse hotels is deze stad zeker een bezoek waard. Dus pak je koffer en geniet van een op mini vakantie in Assen!