Veel mensen sluiten een reisverzekering af voordat zij op vakantie gaan. Omdat deze verzekering niet verplicht is, laat je hem misschien links liggen. Je bespaart dan weliswaar geld, maar je bent niet verzekerd als je op vakantie ziek wordt of betrokken raakt bij een ongeluk. Hierdoor moet je alles zelf betalen en dat is duur. Daarom wil je misschien weten hoeveel je betaalt voor een reisverzekering. In deze tekst scheppen wij hier duidelijkheid over.
 

Kosten zijn voor iedereen anders

Wie denkt dat een reisverzekering voor iedereen even duur is, heeft het mis. De kosten verschillen namelijk per situatie. Dit komt vooral doordat je zelf in grote lijnen bepaalt hoe je reisverzekering eruit ziet. De één heeft voldoende aan de standaarddekking, terwijl de ander zijn verzekering het liefst uitbreidt met één of meerdere aanvullende dekkingen. Je kunt een annuleringsverzekering afsluiten ter aanvulling op je reisverzekering, maar er zijn ook aanvullende dekkingen voor wintersport en zakenreizen. Het spreekt voor zich dat je een hogere premie betaalt voor een uitgebreidere reisverzekering.
 

Eenmalige premie of premie per maand

Omdat je voor veel verzekeringen maandelijks premie betaalt, denk je misschien dat dit bij een reisverzekering ook het geval is. Als je voor een doorlopende reisverzekering kiest, betaal je hier iedere maand inderdaad een vast bedrag voor. Toch is er ook een mogelijkheid om eenmalig premie te betalen. Dit is het geval als je een kortlopende reisverzekering afsluit. Laatstgenoemde verzekering is vooral interessant voor mensen die één keer per jaar op vakantie gaan. De reisverzekering geldt dan alleen in een specifieke periode. Ga je vaker op vakantie? Kies dan voor een doorlopende reisverzekering. Je bent dan het hele jaar door verzekerd op vakantie, tijdens stedentrips en tijdens weekendjes weg.
 

Bereken je premie online

Wij kunnen je helaas niet precies vertellen hoeveel je per maand kwijt bent aan een reisverzekering, maar er is wel een manier om dit te achterhalen. Op de site van de meeste verzekeraars vind je een handige tool om de premie van een reisverzekering te berekenen. Klik simpelweg op de kortlopende of doorlopende variant, geef aan voor wie je de verzekering afsluiten en vul je geboortedatum in. Vervolgens dien je een aantal keuzes te maken, zoals het verzekerde gebied en de maximaal aaneengesloten reisduur. Ook moet je aangeven welke aanvullende dekkingen je mee wilt verzekeren. Als je dit gedan hebt, zie je direct hoeveel een reisverzekering je per maand kost.
 

Prijs verschilt per verzekeraar

Sommige mensen sluiten een reisverzekering af bij de eerste beste verzekeraar die zij tegenomen. Dit is lang niet altijd een goede keuze, want vaak betaal je een onnodig hoge premie. Iedere verzekeraar hanteert namelijk een andere prijs voor een reisverzekering. Reden genoeg om de prijzen van meerdere verzekeraars met elkaar te vergelijken als je het ons vraagt. Je voorkomt zo dat je onnodig veel betaalt voor een reisverzekering. Laat je overigens niet leiden door de prijs, maar door de voorwaarden. Een lage premie is mooi meegenomen, maar het is belangrijker dat je goed verzekerd bent.